Založ si blog

SEVŠ v Skalici a eurofondy

SEVŠ získala peniaze aj z projektov EÚ. Napríklad projekt „Zvýšenie kvality vysokoškolského vzdelávania na SEVŠ  v Skalici v študijnom programe Environmentálne manažérstvo“.  Dokumentácia projektu uvádza že „v akademickom roku 2010/2011 pôsobí na Stredoeurópskej vysokej škole v Skalici  v študijnom programe Environmentálne manažérstvo 42 pedagogických pracovníkov“.  Projekt bol ukončený v lete 2013. Výsledky? Podľa webovej stránky školy na SEVŠ na ústave ekológie a environmentálnych vied v súčasnosti pôsobia traja (!) pedagogický pracovníci. Jeden profesor, jeden docent a jeden odborný asistent. Toto skvalitnenie vysokoškolského vzdelávania stálo 442 582 €. Bolo by skutočne veľmi zaujímavé zistiť, v čom toto zvýšenie kvality spočíva, pretože ústav ekológie a environmentálnych vied v súčasnom zložení nemôže zabezpečiť ani výučbu.

Ako názorný príklad predchádzajúceho tvrdenia a  úrovne poskytovaného vzdelávanie môže poslúžiť informácia z akademického informačného systému školy z 24.10.2013. Na škole dva dni prednášal prof. G. Kovalenko.  Jeho prednášky boli pre denných študentov bakalárskeho a magisterského štúdia  environmentálneho manažérstva a bakalárskeho študijného programu životné prostredie povinné. Boli náhradou za vyučovanie predmetov Manažérstvo rizík, Cudzorodé látky a manažment ich rizík, Environmentálna výchova, Hospodárstvo a ŽP, Všeobecná ekológia, Informačné systémy a monitoring ŽP, Udržateľný rozvoj, Environmentálna politika EÚ a Základy environmentalistiky. Takže nahrádzali výučbu 9 (!) predmetov. Takže toto je zvýšenie kvality za skoro pol milióna euro v ponímaní SEVŠ. Jedna prednáška za deväť predmetov.

Verejným tajomstvom aj bolo, že veľa pracovníkov školy zapojených do tohto projektu z peňazí EÚ získané peňažné prostriedky vracalo ako dar škole. Keby nevracali, nemali by robotu. Je zvláštne, že takéto projekty a ich pochybné výsledky prechádzajú bez povšimnutia zodpovedných orgánov.

Pokračovanie…

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 2410x
Priemerná čítanosť článkov: 2410x

Autor blogu

Kategórie

Archív